Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En dröm för alla laxälskare!
Stek surdegsskivorna gyllene i smör. Låt kallna.
Förbered tillbehören. Lägg dem i separata öar tillsammans med laxen och grovt hackat ägg på smörgåsen.
Picklad fänkål: Skiva fänkålen relativt tunt. Blanda ljus vinäger, vatten och socker. Koka lagen och rör tills sockret löst sig. Låt svalna något. Lägg fänkålen i lagen. Låt stå någon timme eller längre om tid finns.
Citronkräm: Blanda alla ingredienserna. Smaka av med salt och peppar.
Dijon- och citronmajonnäs: Vispa ihop äggula, dijonsenap och citronsaft. Häll oljan i en fin stråle i smeten under kraftig omrörning eller vispning. Smaka av med salt och peppar eller senap och citron.
Blancherad sparris: Koka upp vatten och salt i en kastrull. Putsa sparrisen och skär den i mindre bitar. Låt dem koka i cirka 5 minuter. Skölj i kallt vatten.
Recept från Mitt kök