Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Surdegslandgång med tre sorters lax


En dröm för alla laxälskare!

Surdegslandgång med tre sorters lax

Surdegslandgång med tre sorters lax

Surdegslandgång med tre sorters lax

MARTIN SKREDSVIK

Ingredienser

  • 4surdegsbröd- rejäla skivor
  • smör- till stekning
  • 4kallrökt lax
  • 4gravad lax
  • 300 gvarmrökt lax
  • 4ägg- kokta

Garnering:

  • dillkvistar- & citronskiva

Picklad fänkål

  • 1fänkål
  • 0,5 dlvinäger
  • 1 dlsocker
  • 1,5 dlvatten

Citronkräm

  • 150 gcream cheese
  • 0,5citron- rivet skal
  • 2 tskcitronsaft
  • 23 mskdill- fryst eller färsk
  • salt
  • peppar

Dijon- och citronmajonnäs

  • 1äggula
  • 11,5 mskdijonsenap
  • 0,5citron- saften av
  • 22,5 dlolja- neutral
  • vitpeppar- & salt

Blancherad sparris

  • 10sparrisar- & salt

Gör så här

  1. Stek surdegsskivorna gyllene i smör. Låt kallna.

  2. Förbered tillbehören. Lägg dem i separata öar tillsammans med laxen och grovt hackat ägg på smörgåsen.

  3. Picklad fänkål: Skiva fänkålen relativt tunt. Blanda ljus vinäger, vatten och socker. Koka lagen och rör tills sockret löst sig. Låt svalna något. Lägg fänkålen i lagen. Låt stå någon timme eller längre om tid finns.

  4. Citronkräm: Blanda alla ingredienserna. Smaka av med salt och peppar.

  5. Dijon- och citronmajonnäs: Vispa ihop äggula, dijonsenap och citronsaft. Häll oljan i en fin stråle i smeten under kraftig omrörning eller vispning. Smaka av med salt och peppar eller senap och citron.

  6. Blancherad sparris: Koka upp vatten och salt i en kastrull. Putsa sparrisen och skär den i mindre bitar. Låt dem koka i cirka 5 minuter. Skölj i kallt vatten.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök