Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Surdegsbröd med omelett & rökt makrill

En variant på smörrebröd med omelett, rökt makrill och stenbitsrom.

Surdegsbröd med omelett & rökt makrill
Surdegsbröd med omelett & rökt makrill
Surdegsbröd med omelett & rökt makrill
Foto: Martin Skredsvik

Ingredienser

  • 4surdegsbröd
  • 4 bitarmakrill- rökta
  • 1,5 dlgräddfil

Omelett

  • 5ägg
  • 23 mskmjölk- eller vatten
  • salt
  • peppar
  • 10 cmpurjolök- ca
  • smör

Till garnering

  • 2 msksvart stenbitsrom
  • dill

Gör så här

  1. Vispa ägg, mjölk, salt och peppar. Skiva upp purjolöken. Värm en stekpanna med smör och stek purjolöken lite lätt. Häll på äggsmeten i pannan. Sänk värmen och lägg ett lock över.

  2. Stjälp upp omeletten när den är klar och låt den svalna något.

  3. Skär upp fyra bitar av omeletten och lägg på smörgåsarna. Lägg på en bit makrill och en klick gräddfil. Garnera med stenbitsrom och dill.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök