Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sura hallonremmar

Att göra egna godisremmar är inte så svårt som man kan tro. Och inte minst är det väldigt gott.

Sura hallonremmar
Sura hallonremmar
Sura hallonremmar
Foto: FOTOGRAF HELéN PE / Hembakat

Ingredienser

  • 9gelatinblad
  • 1 dlhallonpuré- (ca 180 g frysta hallon)
  • 0,75 dlvatten
  • 2,5 dlströsocker
  • 0,5 dlglykossirap
  • 1 krmcitronsyra

Garnering

  • 1 dlströsocker
  • 0,5 tskcitronsyra

Gör så här

  1. Olja en silpatmatta eller ett bakplåtspapper av god kvalitet. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.

  2. Om du gör egen hallonpuré kokar du upp 180 g hallon och passerar dem genom en sil. Mät sedan upp 1 dl.

  3. Koka upp hallonpuré, vatten, strösocker och glykossirap i en kastrull, koka till 110 grader. Ta av kastrullen från värmen och låt smeten svalna lite. Rör sedan ner gelatinblad och citronsyra.

  4. Häll ut smeten på plåten och bred ut ett tunt lager i form av en fyrkant med en palett. Låt smeten stelna i rumstemperatur tills den går att dra loss från underlaget.

  5. Blanda strösocker och citronsyra i en skål. Skär eller klipp remsor, ca 2 cm breda, och vänd remsorna i sockerblandningen.

Vad tyckte du om receptet?