Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Supersnabb vetekrans med apelsinskal

Det snabbaste och enklaste vetebrödet! Den här kransen rör du kvickt ihop om du får gäster och vill bjuda på något hembakat.

Elisabeth Johansson
Supersnabb vetekrans med apelsinskal
Supersnabb vetekrans med apelsinskal
Supersnabb vetekrans med apelsinskal
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 5,5 dlvetemjöl
  • 2,5 tskbakpulver
  • 1,5 dlströsocker
  • 125 gsmör
  • 1ägg
  • 1 dlmjölk
  • 1apelsin- finrivet skal
  • 100 gmandelmassa

Till pensling

  • 1ägg
  • 23 mskpärlsocker
  • 2 mskmandel- flagad

Till garnering

  • apelsinskal- strimlat
  • florsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.

  2. Blanda vetemjöl, bakpulver och socker. Tärna smöret och blanda det med de torra ingredienserna till en smulig deg.

  3. Blanda i ägget, mjölken och apelsinskalet. Riv mandelmassan grovt och blanda i degen.

  4. Forma till en längd, lägg ihop till en krans och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med lätt uppvispat ägg, strö över pärlsocker och flagad mandel.

  5. Grädda mitt i ugnen i cirka 15-17 minuter. Låt svalna på plåten. Garnera med strimlat apelsinskal och pudra över florsocker vid servering.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök