Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på en thai-inspirerad gryta med blandfärs och heta kryddor. Det går snabbt att göra denna goda vardagsgryta som passar bra med frisk, syrlig lime och hackade jordnötter. Välj själv mängden sambal beroende på hur stark du vill att thaigrytan ska bli.
Skölj och skär purjon i 1/2 cm tjocka skivor. Skala och finhacka eller riv ingefäran. Banka på citrongräset med t ex skaftet på en kniv, dela det i 2 bitar.
Bryn blandfärs och ingefära i olja i en wok eller stekpanna.
Tillsätt purjo, citrongräs, sambal, fisksås, och kokosmjölk. Sjud ca 5 min.
Tillsätt spenaten precis på slutet.
Plocka ev ur citrongräset och servera med jordnötter, lime och jasminris.