Recept & styling Lena Söderström Foto Eva Hildén
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på hamburgare med stekt ägg. Äggen lyfter de här goda burgarna till något alldeles extra.
Börja med cole slaw: Ansa och strimla kålen. Skala och strimla moroten. Ansa och skiva salladslöken.
Fräs kålen under omrörning i en kastrull, tills den mjuknar, ca 3 minuter. Låt kallna.
Blanda kål, morot och salladslök med majonnäsen. Smaka av med salt, socker och vinäger.
Klipp upp korvskinnet och gröp ur korvfärsen. Blanda korvfärs och nötfärs. Dela färsen i 4 lika stora bitar och forma till biffar.
Dela och grilla brödet. Stek äggen.
Pensla biffarna med oljan och grilla 3-4 minuter på varje sida eller tills de är klara. Pensla med BBQ sås. Salta och peppra. Låt vila ca 5 minuter. Lägg ett stekt ägg på varje biff. Salta och droppa över lite tabasco.
Servera biffar och ägg mellan bröd tillsammans med coleslaw och hackad persilja.
Recept & styling Lena Söderström Foto Eva Hildén
Recept från Mitt kök