Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sukiyakilax med mangold och cashewnötter

Sukiyakisås på flaska hittas säkrast på hyllan med asiatiska livsmedel.

Sukiyakilax med mangold och cashewnötter
Sukiyakilax med mangold och cashewnötter
Sukiyakilax med mangold och cashewnötter
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 500 glaxfilé- skinn- och benfri
  • 25 gcashewnötter- rostade
  • 400 gmangold- färsk
  • 1vitlöksklyfta
  • 2 mskrapsolja
  • 2 tskmajsstärkelse (Maizena)- majsstärkelse
  • 2 dlsukiyakisås- från flaska
  • 2 krmsalt

Tillbehör

  • 3 dlris- gärna japanskt
  • 2 mskingefära- inlagd

Gör så här

  1. Börja med att koka riset enligt anvisning på förpackningen. Skär laxen i 8 skivor.

  2. Hacka nötterna i grova bitar. Skölj och strimla mangolden grovt. Skala och hacka vitlöken. Fräs mangold och vitlök i 1 msk olja i en rymlig panna ca 2 min.

  3. Rör ut majsstärkelsen i sukiyakisåsen och häll ner den i pannan under omrörning, låt koka ihop ca 1 minut.

  4. Stek laxen 1 msk olja på hög värme, ca 1 minut på varje sida, i en stekpanna. Salta. Servera med ris, mangold, nötter och ingefära. Ca 650 kcal per portion, 27 g fett, 33 g protein, 68 g kolhydrater

Vad tyckte du om receptet?