Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Svensk husman, asiatisk wok eller italiensk? Med lövbiff är det enkelt att bjuda på god, vällagad mat. Det här är en wok som smaksätts med en japansk sås gjord på soja och sake.
Blanda soja, sake, risvinäger och brun farin. Rör tills sockret löst sig.

Skär lövbiffen i strimlor. Skala moroten och skär i tändstickstunna strimlor. Skölj och strimla purjolöken. Ansa och dela champinjonerna.

Stek kött och grönsaker var för sig i olja i en het wok eller panna.

Blanda ihop kött och grönsaker. Vänd ner böngroddarna. Ringla över lite av såsen.

Servera med resten av såsen, rostade sesamfrön och ris i små skålar.
Recept från Mitt kök