Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sukiyaki på lövbiff


Svensk husman, asiatisk wok eller italiensk? Med lövbiff är det enkelt att bjuda på god, vällagad mat. Det här är en wok som smaksätts med en japansk sås gjord på soja och sake.

Sukiyaki på lövbiff

Sukiyaki på lövbiff

Sukiyaki på lövbiff

Ove Lindfors

Ingredienser

  • 500600 glövbiff
  • 1 dljapansk soja
  • 1 dlsake- (japanskt risbrännvin)
  • 2 mskrisvinäger
  • 2 mskbrun farin
  • 2morötter
  • 1purjolök
  • 200 gchampinjoner
  • jordnötsolja
  • 100 gböngroddar- färska
  • sesamfrön- rostade
  • jasminris

Gör så här

  1. Blanda soja, sake, risvinäger och brun farin. Rör tills sockret löst sig.


  2. Skär lövbiffen i strimlor. Skala moroten och skär i tändstickstunna strimlor. Skölj och strimla purjolöken. Ansa och dela champinjonerna.


  3. Stek kött och grönsaker var för sig i olja i en het wok eller panna.


  4. Blanda ihop kött och grönsaker. Vänd ner böngroddarna. Ringla över lite av såsen.


  5. Servera med resten av såsen, rostade sesamfrön och ris i små skålar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök