Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sudado de pescado - fiskgryta med tomat & chili

Denna peruanska husmansklassiker med vit fisk är exemplarisk Dash-mat. Mager, men mättande och vitaminrik.

Sudado de pescado - fiskgryta med tomat & chili
Sudado de pescado - fiskgryta med tomat & chili
Sudado de pescado - fiskgryta med tomat & chili
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 1gul lök
  • 1 mskrapsolja
  • 2vitlöksklyftor
  • 0,5röd chili
  • 3tomater
  • 0,5 tskpaprikapulver
  • 0,5 tsksalt
  • 1,5 dlvatten
  • 500 gfiléer- av gös eller rödspätta

Till garnering

  • bladpersilja
  • citron

Tillbehör

  • 8potatisar- skivade kokta

Gör så här

  1. Skala och dela löken på mitten, skiva i halvmånar.

  2. Fräs löken på medelvärme i rapsolja i en gryta.

  3. Hacka vitlöken och chilin fint. Skär tomaterna i tärningar.

  4. Lägg vitlök, chili, tomater och paprikapulver i en gryta med salt och vatten.

  5. Koka upp och låt småputtra i 2–3 minuter.

  6. Lägg i fiskfiléerna och låt allt sjuda i cirka 5 minuter. Strö lite extra salt och peppar över fisken.

  7. Alternativ: Du kan även hälla tomatblandningen i en ugns- fast form, lägga på fisken och tillaga mitt i ugnen i 165 grader i 10–15 minuter.

  8. Garnera med persilja och citron.

  9. Servera grytan med kokt, skivad potatis.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök