Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Stuvade makaroner

Recept på stuvade makaroner, en riktig pastaklassiker där makaroner stuvas i mjölk. Gott att äta som det är eller till korv och köttbullar.

Stuvade makaroner
Stuvade makaroner
Stuvade makaroner
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 1 lmjölk- 3%
  • 1 tsksalt
  • 5 dlidealmakaroner- eller andra makaroner (ej snabbmakaroner)
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 krmmuskotnöt- riven eller mald

Tillbehör

  • falukorv- stekt eller köttbullar
  • råkost- eller sallad

Gör så här

  1. Koka upp mjölken. Häll i salt och makaroner och rör om.

  2. Koka på svag värme utan lock ca 25 min. Rör om då och då.

  3. Krydda med peppar och muskot.

  4. Servera med stekt falukorv eller köttbullar, en råkostsallad eller en blandad sallad.

Vad tyckte du om receptet?

Gott att servera till stuvade makaroner:

Läs också:
7 enkla rätter med falukorv + expertens tips 

8 superenkla pastarätter att laga till middag

Bästa receptet på köttfärssås

Pasta carbonara – enkelt recept på magisk klassiker