Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Stuvade färska bönor och rökt fisk

Skölj bönorna i kallt vatten när de kokat, så att kokningen avstannar och de behåller sin färg. När senapen tillsätts ska såsen inte koka mer då den tappar det härliga stinget i smaken och även kan skära sig något.

Stuvade färska bönor och rökt fiskStuvade färska bönor och rökt fiskStuvade färska bönor och rökt fisk

Ingredienser

  • 400 gbönor- blandade, färska eller frysta, t ex haricot verts och vaxbönor
  • 2 msksmör
  • 2 mskvetemjöl
  • 3 dlmjölk
  • 1 mskdragon- smulad, torkad
  • 2 mskdijonsenap
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmvitpeppar

Servering

  • fisk- rökt, t ex varmrökt lax, makrill eller böckling
  • potatis- kokt

Gör så här

  1. Ansa och koka bönorna i lättsaltat vatten ca 4 min eller tills de är nätt och jämnt mjuka. Häll av i durkslag, spara 1 dl av kokvattnet. Skölj dem i kallt vatten.

  2. Smält smöret i en kastrull, vispa ner mjölet. Häll i mjölk och dragon och sjud på medelstark värme ca 5 min. Rör några gånger under tiden. Späd eventuellt med lite av kokvattnet om det verkar för tjockt.

  3. Dra kastrullen av värmen och rör ner senap. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner bönorna i stuvningen och låt dem bli varma. Servera med rökt fisk och kokt potatis.

Vad tyckte du om receptet?