Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Strömmingslåda med rökt lax

Strömming är en fantastiskt god vardagsfisk. Lite rökt lax förgyller, precis som den krämiga såsen med senap, pepparrot och dill.

Strömmingslåda med rökt lax
Strömmingslåda med rökt lax
Strömmingslåda med rökt lax
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 600 gströmmingfilé
  • 1 tsksalt
  • 1 dldill- hackad
  • 100 gkallrökt lax- i skivor
  • 2,5 dlmellangrädde
  • 1 mskdijonsenap
  • 1 mskpepparrot- riven

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Skölj strömmingen, låt den rinna av och klappa den torr med hushållspapper. Klipp bort ryggfenan.

  2. Lägg strömmingen med köttsidan upp, strö på salt och det mesta av dillen.

  3. Strimla laxen och fördela på strömmingen. Rulla ihop och lägg rullarna tätt i en smord ugnssäker form.

  4. Blanda grädde, senap, pepparrot och resten av dillen. Häll blandningen över strömmingen. Slå formen lätt i bordet så att grädden kommer in i fisken.

  5. Grädda i mitten av ugnen 20-25 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept: Caroline Hofberg

Recept från Mitt kök