Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Strömmingslåda med pepparrot och väster­bottensost

Strömmingslådan kan serveras både varm och kall. En härlig rätt till buffé eller till midsommarbordet. Extra smak från västerbottensosten.

Strömmingslåda med pepparrot och väster­bottensostStrömmingslåda med pepparrot och väster­bottensostStrömmingslåda med pepparrot och väster­bottensost

Ingredienser

  • 2 kgströmming- ( eller 1,2 kilo strömmingsfilé)
  • 1 msksalt
  • 2 knippasalladslök
  • 100 gpepparrot- (1 bit)
  • 4 dlmellangrädde
  • 1 dlpersilja- hackad
  • 100 gvästerbottensost
  • 1 dlströbröd

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Rensa strömmingen om hel används. Lägg ut dem på skärbrädor med skinnsidan uppåt. Strö över hälften av saltet.

  2. Ansa och strimla salladslöken. Skala och riv pepparroten. Fördela lök och pepparrot på strömmingen och rulla ihop. Lägg strömmingsrullarna i smorda ugnssäkra formar och strö över resten av saltet. Blanda grädde och persilja, häll det över strömmingen. Riv osten och blanda med ströbrödet. Strö blandningen över strömmingen.

  3. Tillaga strömmingslådan mitt i ugnen ca 15 min. Serveras varm eller kall.

Vad tyckte du om receptet?