Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Strömmingslåda med ansjovis & västerbottensost

Strömming i en härlig kombination med västerbottensost, tillsammans med smaker av ansjovis och dill. Passar perfekt på julbordet.

Strömmingslåda med ansjovis & västerbottensost
Strömmingslåda med ansjovis & västerbottensost
Strömmingslåda med ansjovis & västerbottensost
Foto: Eva Hildén Smith

Ingredienser

  • 600 gströmmingfiléer

Fyllning

  • 1 storgul lök
  • 3 msksmör
  • 1 burkanjovisfiléer- liten, avrunna
  • 5 dlgrädde
  • 1 krmsalt
  • 1 krmvitpeppar
  • 4 mskdill- hackad
  • 3 dlvästerbottensost- riven
  • evaluminiumfolie- 1 bit + 1 tsk smör

Till garnering

  • 1 mskdill- hackad
  • svartpeppar- nymalen
  • flingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala, dela och skiva löken och fräs den i hälften av smöret cirka 5 minuter. Hacka den avrunna ansjovisen.

  2. Vispa ihop grädde, salt och peppar. Lägg strömmingen med köttsidan upp på en skärbräda. Fördela ansjovisen och dillen på filéerna. Rulla ihop.

  3. Täck botten på en ugnsfast form med lök. Lägg på strömmingen med skarven neråt, och ost i två lager. Häll på grädden mellan lagren och överst. Toppa med resten av smöret i små klickar.

  4. Ställ i nedre delen av ugnen i 35 minuter. Täck med smörad aluminiumfolie de sista 10 minuterna, så att strömmingen inte blir bränd.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök