Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Strömmingslåda à la Operakällaren

Recept på strömmingslåda. Hemligheten med Operakällarens goda strömming är att den får dra i grädden ett par timmar innan den paneras och steks. Här är en strömmingslåda tillagad på liknande vis. Godast blir lådan med egen fiskfångst! Servera gärna med kokt potatis, pressgurka och rårörda lingon. 

Strömmingslåda à la OperakällarenStrömmingslåda à la OperakällarenStrömmingslåda à la Operakällaren
Foto: Lena Söderström

Ingredienser

  • 500 gströmmingfiléer
  • 0,5 tsksalt- + 0,5 tsk
  • 1,5 dlvästerbottensost- riven
  • 0,5 dlsalladslök- eller gräslök, finhackad
  • 2,5 dlvispgrädde
  • 3äggulor
  • 2 tsksenap
  • 1 mskströbröd
  • 1,5 msksmör

Garnering

  • 0,5 mskdill- finhackad

Gör så här

  1. Lägg strömmingsfiléerna med köttsidan upp på en skärbräda med bakplåtspapper. Krydda med 1/2 tsk salt. Strö över osten. Rulla ihop strömmingen och lägg den i två lager i en smord ugnssäker form. Strö salladslöken mellan lagren. 

  2. Blanda grädden med äggulor och senap. Krydda med 1/2 tsk salt. Häll grädden över strömmingen. Täck över med plastfolie och låt stå i kylen i 2-3 tim.

  3. Sätt ugnen på 200°. Sikta ströbrödet över strömmingen och lägg på smöret i små klickar. Grädda mitt i ugnen i ca 25 min. Garnera med dill.

Vad tyckte du om receptet?