Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Strömmingsburgare

Recept på en riktigt god burgare med stekt strömming! Lägg på sallad, tomat, pepparrotscoleslaw och picklad lök.

StrömmingsburgareStrömmingsburgareStrömmingsburgare
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 4strömmingfiléer
  • 0,5 msksötstark senap
  • 0,5 mskdill- hackad
  • 0,5 dlvetemjöl
  • 1ägg
  • 0,5 dlströbröd
  • smör- till stekning
  • salt
  • svartpeppar- eller vitpeppar malen

Pepparrotscoleslaw

  • 0,25vitkål- eller spetskål
  • 0,5äpple
  • 1,5 dlmajonnäs
  • 0,5 dlgräddfil
  • 2 mskpepparrot- finriven
  • 1 krmsalt

Till servering

  • 4hamburgerbröd
  • 4salladsblad
  • 1tomat
  • picklad rödlök
  • svartpeppar- malen
  • smör- till stekning

Gör så här

  1. Stekt panerade strömming: Lägg upp hälften av strömmingarna på en plastskärbräda eller på ett fat med skinnsidan neråt.

  2. Spritsa eller bred på senap och strö över dill.

  3. Lägg en strömming med skinnsidan uppåt på varje.

  4. Strö ut vetemjölet på ett fat.

  5. Vispa upp äggen med en gaffel i en djup tallrik.

  6. Strö ut ströbrödet på ett fat.

  7. Vänd strömmingsfiléer först i vetemjölet, sedan i äggvispet och sist i ströbrödet.

  8. Lägg smör i stekpannan och stek strömmingsfiléerna gyllenbruna på båda sidorna. Salta och peppra.

  9. Pepparrotscoleslaw: Strimla kålen fint. Riv äpplet grovt. Blanda alla ingredienser.

  10. Servering: Rosta bröden på snittytorna i en stekpanna. Lägg på sallad på brödbottnarna, skiva tomaten och fördela skivorna på salladsbladen. Lägg på strömming, pepparrotscoleslaw och picklad rödlök. Strö över svartpeppar och sätt på brödlocken.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök