Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Strömmingsburgare med ansjovis

Strömmingsburgare med ansjovisStrömmingsburgare med ansjovisStrömmingsburgare med ansjovis

Ingredienser

  • 500 gströmmingfiléer
  • 1 burkanjovisfiléer- (125 g)
  • 2filéer till dressingen- sparas

Dressing

  • 1äggula
  • 1 dlrapsolja
  • 1 tskdijonsenap
  • 0,5 krmcayennepeppar
  • 0,5 tsksalt
  • 2anjovisfiléer
  • 1 dlkesella- (10 %)
  • 1 mskkapris
  • 1vitlöksklyfta- pressad

Strömming

  • 0,5 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 dlströbröd

Tillbehör

  • 4bröd- t ex källarfranska
  • 50 grucola
  • 1rödlök- liten
  • 2tomater

Gör så här

  1. Dressing: Lägg äggulan i en rundbottnad skål. Vispa ner oljan lite i taget i en jämn stråle. Blanda ner senap, cayennepeppar och salt. Finhacka ansjovisen och blanda ner den samt kesella, kapris och vitlök. Ställ dressingen svalt.

  2. Skölj strömmingsfiléerna ordentligt i kallt vatten och klipp bort ryggfenorna.

  3. Lägg filéerna med skinnsidan ner på en skärbräda. Salta och peppra. Lägg 1 ansjovisfilé på varannan strömming.

  4. Lägg ihop till strömmingsflundror. Hetta upp smör i en stekpanna. Vänd strömmingsflundrorna i ströbröd och stek dem på strax över medelvärme ca 3 min på varje sida.

Vad tyckte du om receptet?