Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Dressing: Lägg äggulan i en rundbottnad skål. Vispa ner oljan lite i taget i en jämn stråle. Blanda ner senap, cayennepeppar och salt. Finhacka ansjovisen och blanda ner den samt kesella, kapris och vitlök. Ställ dressingen svalt.
Skölj strömmingsfiléerna ordentligt i kallt vatten och klipp bort ryggfenorna.
Lägg filéerna med skinnsidan ner på en skärbräda. Salta och peppra. Lägg 1 ansjovisfilé på varannan strömming.
Lägg ihop till strömmingsflundror. Hetta upp smör i en stekpanna. Vänd strömmingsflundrorna i ströbröd och stek dem på strax över medelvärme ca 3 min på varje sida.