Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Färsk strömmingsfilé är perfekt vardagsmat. Med lite italienska kryddor får de en smak av Medelhav.
Klipp bort ryggfenan från strömmingen. Skölj citronerna i varmt vatten och riv det yttersta skalet.
Lägg filéerna med köttsidan upp på en skärbräda. Fördela hälften av citronskalet, 1 krm peppar, salt och 0,5 kruka salviablad över filéerna. Vik dem längs med.
Stek strömmingen på medelvärme i 1 msk matolja.Tryck till med stekspaden på filéerna när de läggs i pannan så håller de formen. Stek i 2-3 minuter på varje sida. Ta upp och lägg på ett fat.
Skär tomaterna i halvor. Torka ur pannan väl. Höj värmen och fräs tomaterna hastigt i 1 msk olivolja. Tillsätt tomatpuré, vinäger, kapris och 0,5 kruka salviablad. Fördela tomatsåsen över strömmingen.
Skölj bönorna i kallt vatten och blanda med resten av citronskalet, 1 msk olja och 0,5 kruka hackad salvia. Servera strömmingen.