Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Strömming med provensalsk potatissallad

Strömming med provensalsk potatissallad
Strömming med provensalsk potatissallad
Strömming med provensalsk potatissallad

Ingredienser

  • 12strömmingfiléer
  • 2 mskolivolja
  • 1vitlöksklyfta
  • 1 tsktimjan- finhackad färsk
  • 0,5 tskflingsalt

Provensalsk potatissallad

  • 300 gpotatisar
  • 1 mskolivolja- + 1 msk smör
  • 1lök- gul
  • 0,5paprika- röd
  • 3tomater- små
  • 2 mskkapris
  • 1citron
  • 1 dloliver- små svarta
  • 2 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar
  • 1huvudsallad

Garnering

  • 1 nypakörvel- färsk

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skölj strömmingen och torka den torr med hushållspapper. Dela filéerna längs ryggen och ta bort ryggfenan. Lägg dem efter hand på en plåt med skinnsidan upp.

  2. Pensla strömmingen med olivolja, skala och hacka vitlöksklyftan och strö över den tillsammans med timjanbladen och flingsalt.

  3. Skala och tärna potatisen i 1 cm stora bitar. Hetta upp olja och smör i en stekpanna, stek potatisen på medelstark värme 5 minuter. Rör om då och då.

  4. Skala och skiva löken, blanda löken med potatisen och stek ytterligare 5 minuter.

  5. Skölj och tärna paprikan, dela tomaterna. Vänd ner dem med kapris, citronskal och oliver. Smaka av med salt och peppar. Låt allt bli ljummet.

  6. Sätt in strömmingen i mitten av ugnen ca 5 minuter.

  7. Skölj och torka salladen. Lägg bladen i botten på ett fat, fyll på med potatissallad och slutligen strömmingen. Garnera med körvel.

Vad tyckte du om receptet?