Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Korv stroganoff på italienska

Recept på en italiensk variant av korv stroganoff. Som en klassisk korv stroganoff fast med salsiccia. Passar perfekt till pasta, potatis eller ris.

Korv stroganoff på italienskaKorv stroganoff på italienskaKorv stroganoff på italienska
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 350 gsalsicciakorv- gärna med fänkålssmak
  • 30 gsvamp- torkad, t ex karljohan
  • 1gul lök- stor
  • 1 tskmajsstärkelse (Maizena)
  • 2 msktomatpuré
  • 2 tskdijonsenap- grovkornig
  • 0,5 tärningarköttbuljong
  • 1 dlvatten
  • 1,5 dlmatlagningsgrädde

Tillbehör

  • 300 gpasta- t ex strozzapreti
  • 100 grucola

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Lägg svampen i kallt vatten ca 10 min . Ta ut köttet ur korvarna och skär det i bitar. Skala och skär löken i små tärningar.  Låt svampen rinna av och skär den i bitar. 

  2. Bryn korvinkråmet i en stekpanna tills det fått färg. Tillsätt lök och svamp och bryn ytterligare 2–3 min. 

  3. Strö över majsstärkelsen och tillsätt tomatpuré, senap, buljongtärning, vatten och grädde. Sjud ca 15 min. Krydda med salt och 1 krm peppar. Servera med pasta och rucola. 

Vad tyckte du om receptet?