Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Stroganoff på chorizo med rostad paprika

Här är falukorven utbytt mot en kryddig chorizo, men det går lika bra med exempelvis kabanoss eller annan kryddstark korv. Köp en korv med hög kötthalt, så blir det mera mat och mindre fett.

Stroganoff på chorizo med rostad paprika
Stroganoff på chorizo med rostad paprika
Stroganoff på chorizo med rostad paprika
Ann-Charlotte Fägerlind

Ingredienser

  • 300400 gchorizo- fresco picante
  • 4paprikor- (röd och gul)
  • 400 gkrossade tomater
  • 0,5 dlvin- rött (kan uteslutas)
  • 2 msksocker- (kan uteslutas)
  • 1,5 dlmatlagningsgrädde
  • rapsolja
  • 0,5 tsksalt
  • 1 tskpimenton de la Vera (rökt paprikapulver)-

Gör så här

  1. Dela paprikorna på mitten, kärna ur och pensla med olja.

  2. Rosta i ugn på 225 grader. Lägg på en plåt med foliepapper och placera i övre delen av ugnen.

  3. Låt paprikorna grillas, så att skinnet svartnar och det bildas blåsor.

  4. Ta ut, lägg i en ugnsfast skål och täck med en plastpåse. Då blir det lättare att lossa skinnet, så att bara köttet blir kvar. Strimla sedan paprikorna.

  5. Låt chorizon stekas i ugnen, tills den får en fin stekyta. Går också bra att steka i stekpanna.

  6. Häll vin och socker i en kastrull och låt koka ihop.

  7. Tillsätt tomaterna och 1/2 dl vatten. Låt koka ihop en stund.

  8. Skiva sedan chorizon och låt koka med.

  9. Tillsätt matlagningsgrädde för att runda av.

  10. Smaka av, salta och tillsätt paprikaskivorna på slutet. Chorizon sätter god smak på tomatsåsen. Förstärk gärna med rökt paprikapulver om det behövs. Rostad paprika ger lite sötma till såsen, vilket kan vara bra då tomaterna kan ge en besk smak.

  11. Servera gärna med svart fullkornsris.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök