Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Stroganoff på aubergine och champinjoner

Vid första anblicken kan denna vegetariska rätt verka vara i fetaste laget, men betänk att auberginen och svampen inte innehåller något eget fett.

Stroganoff på aubergine och champinjoner
Stroganoff på aubergine och champinjoner
Stroganoff på aubergine och champinjoner

Ingredienser

  • 1aubergine- liten
  • 200 gchampinjoner
  • 1lök- gul
  • 2 mskolivolja
  • 1 msksmör
  • 2 msktomatpuré
  • 2 mskdijonsenap
  • 2 dlvispgrädde
  • 1 tsksalt
  • 1 tsksvartpeppar- nymald
  • 2 tskjapansk soja
  • 0,5 dlpersilja- hackad

Tillbehör

  • ris- eller bulgur, kokt

Gör så här

  1. Skala auberginen. Skiva och strimla. Skiva champinjonerna tunt. Finhacka löken.

  2. Fräs auberginehacket i olivolja några minuter under omrörning. Ställ åt sidan. Fräs svamp och lök i smör, under omrörning, tills löken mjuknat.

  3. Tillsätt tomatpuré, senap, grädde, auberginefräs, salt, lite nymald svartpeppar och soja. Rör om och låt sjuda på svag värme, under lock i ca 20 minuter. Späd ev med lite vatten.

Vad tyckte du om receptet?