Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Strimlat kött i olivsås

En ursnabb rätt som lätt blir en favorit. Få ingredienser och mycket smak. I köttdiskarna hittar vi i dag färdigstrimlat nötkött, det

underlättar och gör matlagningen smidigare.

Strimlat kött i olivsåsStrimlat kött i olivsåsStrimlat kött i olivsås

Ingredienser

  • 1lök- gul
  • 1vitlöksklyfta
  • 1 mskolivolja
  • 500 gnötkött- i strimlor
  • 1,5 msktomatpuré
  • 350 goliver- med ansjovis
  • 1 tskmajsstärkelse (Maizena)
  • 0,5 dlbasilika- eller annan ört finstrimlad
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 krmsalt

Tillbehör

  • ris- kokt
  • grönsaker

Gör så här

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs löken mjuk.

  2. Tillsätt köttet lite i taget och bryn tills det fått färg. Tillsätt tomatpuré och spadet från oliverna.

  3. Blanda majsstärkelse med lite vatten och red av såsen. Blanda i oliverna och basilika. Smaka av med peppar och eventuellt salt. Servera med kokt ris och grönsaker.

Vad tyckte du om receptet?