Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på nudelwok med kyckling och god och nyttig grönkål. Snabbkokta nudlar och färdigskuren kyckling gör att rätten blir enkel och snabb. Har man tid kan man strimla kycklingköttet själv. Lårkött har mest smak, så välj gärna det. Rätten lagas med vanlig rapsolja men har man sesamolja hemma passar den utmärkt.
Koka nudlarna enligt förpackningen. Stek kycklingen i 1 msk smör och krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Ta upp kycklingköttet ur pannan.
Repa grönkålen och skär i bitar. Koka upp lättsaltat vatten och sjud grönkålen ca 1 minut. Låt kålen rinna av. Kärna ur och strimla paprikan. Skala och hacka löken. Skala och skär vitlöken i tunna skivor. Stek grönkål, paprika, lök och vitlök i 1 msk olja tills det blir lätt brynt. Lägg ner kyckling och nudlar.
Rör ihop ostronsås, soja, ingefära, 1 msk olja och 2 msk vatten. Häll såsen över nudlarna och blanda allt väl medan det värms i stekpannan. Servera gärna med sriracha eller annan het sås.