Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Varva muffinssmeten med Philadelphiaost-fyllningen och grädda mitt i ugnen i cirka 20 minuter. Pudra över florsocker och spritsa på lite fyllning och toppa med en jordgubbshalva.
Sätt ugnen på 180 grader.
Sätt pappersmuffinsformar i en muffinsplåt. Har du inte någon muffinsplåt kan du använda muffinsformar gjorda av lite grövre papper för mer stadga.
Vispa ihop smör, Philadelphiaost och strösocker. Vispa i ett ägg i taget.
Blanda de torra ingredienserna och vispa ner i smeten. Fyll upp smeten i en spritspåse.
Vispa ihop Philadelphiaost, florsocker, vispgrädde och vaniljsocker till fyllningen, fyll en spritspåse med smeten.
Spritsa i muffinssmeten i muffinsformarna (spara hälften av smeten). Spritsa i lite fyllning i varje form (spar cirka ⅓ av fyllning till att toppa muffinsen med).
Lägg en sked jordgubbssylt i varje form och spritsa på resten av muffinssmeten i formarna så att det täcker fyllningen.
Grädda mitt i ugnen i cirka 18-20 minuter, tills muffinsen är gyllenbruna. Låt muffinsen vila i formarna 5-10 minuter, lyft upp dem och låt de svalna helt på ett galler.
Pudra florsocker över. Spritsa på resten av fyllningen och lägg på jordgubbshalvorna.
Recept från Mitt kök