Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Strassburgare

Strassburgare är en klassisk kaka som innehåller potatismjöl och dekoreras med smält choklad.

StrassburgareStrassburgareStrassburgare
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 100 gsmör- rumsvarmt
  • 0,5 dlflorsocker
  • 1 mskvaniljsocker
  • 1,5 dlvetemjöl
  • 1 dlpotatismjöl

Till garnering

  • 100 gmörk choklad- 70 %

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Rör smör, florsocker och vaniljsocker pösigt. Sikta ner vetemjöl och potatismjöl, lite i taget, och rör kraftigt.

  2. Tryck ut smeten genom ett krusigt spritstyll med hjälp av ett finger till 5 cm långa längder. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Grädda kakorna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.

  3. Hacka chokladen och smält hälften i en glasskål i mikron i cirka 1 1⁄2 minut.

  4. Tillsätt resten av chokladen och rör om med en sked tills chokladen blir slät. Doppa ena änden av kakorna i chokladen.

  5. Låt dem rinna av på bakgaller och sedan stelna på smörpapper. Kakorna bör förvaras kallt.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök