Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Strassburgare är en klassisk kaka som innehåller potatismjöl och dekoreras med smält choklad.
Sätt ugnen på 175 grader. Rör smör, florsocker och vaniljsocker pösigt. Sikta ner vetemjöl och potatismjöl, lite i taget, och rör kraftigt.
Tryck ut smeten genom ett krusigt spritstyll med hjälp av ett finger till 5 cm långa längder. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Grädda kakorna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
Hacka chokladen och smält hälften i en glasskål i mikron i cirka 1 1⁄2 minut.
Tillsätt resten av chokladen och rör om med en sked tills chokladen blir slät. Doppa ena änden av kakorna i chokladen.
Låt dem rinna av på bakgaller och sedan stelna på smörpapper. Kakorna bör förvaras kallt.
Recept från Mitt kök