Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Stracciatella med blodapelsin, chili och pistaschnötter

Stracciatella är ett gott tillbehör till antipastan - krämig burrataost med frisk apelsin. 

Stracciatella med blodapelsin, chili och pistaschnötter
Stracciatella med blodapelsin, chili och pistaschnötter
Stracciatella med blodapelsin, chili och pistaschnötter
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 2burrataostar- eller buffelmozzarellaostar (à 125 g)
  • 0,5 dlyoghurt- turkisk
  • 0,5 tskflingsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 1blodapelsin
  • 0,5röd chili- t ex spansk peppar
  • 1 dlcocktailkaprisbär- små
  • 2 mskpistaschnötter- rostade och saltade eller pinjenötter
  • 2 mskolivolja

Garnering

  • körvel
  • bladpersilja

Gör så här

  1. Hacka osten och rör ihop med yoghurten. Bred ut krämen på en tallrik. Krydda med flingsalt och peppar.

  2. Skär bort skalet på apelsinen med en kniv och skär ut hinnfria filéer. Kärna ur och finstrimla chilin.

  3. Strö apelsin, chili, kapris och nötter över ostkrämen. Ringla över olja och garnera med körvel och persilja.

Vad tyckte du om receptet?

Kökstipset! Burrataost har ett saftigt inkråm som går bra att mosa, och innanmätet kallas för stracciatella. Hittar du inte burrata går det bra med en mjuk buffelmozzarella.