Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Storsemla i krans


Skall man bjuda många på semlor är det vackert att baka en stor krans av bullarna och servera på tårtfat.

Storsemla i krans

Storsemla i krans

Storsemla i krans

FOTOGRAF ANN-CHARLOTTE FÄGERLIND

Ingredienser

  • 1 satsgrunddeg- se separat recept
  • 175 gmandelmassa
  • 3 dlvispgrädde

Gör så här

  1. Dela grunddegen i 12 lika stora bullar och rulla dem till en aning höga bullar.

  2. Placera 8 av bullarna i en ring med en halvcentimeters mellanrum. (De resterande 4 kan gräddas vid sidan av kransen på samma plåt.)

  3. Låt kransen jäsa och gräddas enligt grunddegsreceptet.

  4. Låt kransen svalna. Skär av locken och gröp ur inkråm ur varje bulle. Mosa inkråmet med mandelmassa och 2 matsked grädde.

  5. Fyll bullarna med mandelmassan. Vispa grädden toppig och klicka den över fyllningen. Täck med locken och pudra över florsocker.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök