Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
På tavernorna på ön Skiathos lagar man gärna crossover. Här smaksätts de grekiska grönsakerna med italiensk pesto! Kungsörnens färdiga pajdegsmix är ett bra alternativ om man har bråttom.
Pajdeg: Mät upp mjölet i en skål. Lägg i smöret, skuret i små bitar. Finfördela smöret i mjölet med en gaffel, fingertopparna eller i matberedare till en smulig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Knåda degen lätt och forma den till en rundel. Slå inden i plastfilm och lägg den att vila svalt ca 30 min.
Fyllning: Ansa och skär aubergine och zucchini i bitar. Skala och skär löken i klyftor. Skala och tärna potatisen.
Hetta upp olja i en stekpanna. Snabbfräs zucchini, aubergine, lök och potatis under omrörning, 3–5 min. Krydda med salt och peppar. Blanda i tomater och köttbullar. Låt svalna och blanda i riven ost.
Sätt ugnen på 225°. Ta degen ur kylskåpet och kavla ut den på mjölat bakbord, från mitten till kanterna, till en ca 3 mm tjock rundel, ca 30 cm i diameter. Lägg degen i en pajform. Lägg fyllningen i mitten av rundeln, ringla över peston och vik pajkanten över.
Grädda pirogen mitt i ugnen ca 25 min.