Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Härliga, riktigt mumsiga maränger! Bygg ett marängberg, servera med vaniljglass och bjud på kalas.
Sätt ugnen på 130 grader. Blanda äggvita och socker i en rostfri bunke.
Sätt bunken i ett varmt vattenbad genom att placera bunken över en kastrull med kokande vatten. Se till att det sluter tätt vid kanterna så att det inte kommer vattenånga i bunken. Vispa marängen för hand och värm tills den är 55–60 grader. Ta bort bunken från vattenbadet och fortsätt vispa marängen med elvisp tills den kallnat.
Hacka och smält chokladen på låg effekt i mikron. Vänd försiktigt ner chokladen i marängsmeten så att den blir marmorerad.
Klicka ut marängsmeten på ett par plåtar med bakplåts papper. Grädda marängerna på nedre falsen i cirka 35–45 minuter, tills de släpper från bakplåtspappret. Lyft över bakplåtspappret med marängerna till ett galler och låt dem kallna.
Recept från Mitt kök