Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på stora köttbullar med ugnsbakade rödbetor, fetaost och tsatsiki. Färsk oregano för tankarna till de grekiska köttbullarna keftedes.
Tsatsiki: Skala gurkan. Halvera den på längden och skrapa ut kärnorna. Riv gurkan grovt och lägg den i en sil över en bunke. Blanda gurkan med salt. Låt den stå i kylen ca 30 min och rinna av. Pressa ut det sista vattnet med en sked.
Lägg gurkan i en skål. Skala och pressa över vitlöken. Blanda med övriga ingredienser. Garnera med hackad persilja eller oregano.
Rödbetor: Sätt ugnen på 225°. Skala rödbetorna och skär dem i klyftor. Lägg klyftorna på en plåt och ringla över olja. Tillaga mitt i ugnen 20–25 min. Smula över fetaosten.
Blanda mjölk, grädde och ströbröd i en skål. Låt det svälla ca 10 min. Skala och finhacka löken.
Blanda alla ingredienser till färsen. Dela färsen i bitar och forma till runda bollar. Stek köttbullarna runt om i smör tills de är genomstekta.
Servera köttbullarna med rödbetor och tsatsiki. Garnera med rödlök och oregano.