Tips! Smula ner 125 g blåmögelost i fyllningen för en extra smakbrytning.
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på stor kycklingpaj med broccoli och cashewnötter. Använd tärnad salladskyckling från frysen, så går det snabbt att fixa pajen.
Mixa ihop mjöl, smör och persillade och smör i en matberedare. Tillsätt vattnet och mixa snabbt ihop till en deg. Ta upp degen och tryck ut den i en form med löstagbar kant, ca 20 × 30 cm. Ställ formen i kylen i ca 30 min.
Sätt ugnen på 225°. Nagga och förgrädda pajskalet mitt i ugn i ca 10 min.
Fyllning: Ansa och skär champinjonerna i fjärdedelar. Skala och skiva schalottenlöken. Fräs champinjoner och lök i en stekpanna med smör i ca 5 min. Tillsätt kycklingen och låt den fräsa med i ca 5 min. Fördela fräset i pajskalet.
Förväll broccolin i lättsaltat vatten i ca 3 min. Låt rinna av. Lägg broccolin i pajskalet.
Vispa samman ägg, mjölk, grädde, salt och peppar i en bunke. Häll smeten över fyllningen. Strö över cashewnötterna.
Grädda pajen i nedre delen av ugnen i ca 25 min.
Garnera med skivade rädisor och rädisskott. Servera pajen med en grönsallad.
Tips! Smula ner 125 g blåmögelost i fyllningen för en extra smakbrytning.