Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Den här pajen blir ett gott och matigt inslag till exempelvis kräftor. Låt den gärna vila en timme före servering, då blir det lättare att skära i fina bitar.
Mät upp mjöl och smör i en matberedare monterad med en kniv och kör till en smulig massa. Tillsätt vattnet under maskinens gång och arbeta till en deg. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant, cirka 22 centimeter i diameter, så att den kommer upp lite över kanten. Låt pajen vila i frysen i cirka 30 minuter.
Värm ugnen till 225 grader.
Förgrädda pajen i mitten av ugnen tills den fått lite färg, 12–15 minuter.
Vispa ihop ingredienserna till äggsmeten.
Varva riven ost, smulad fetaost och äggsmet i pajen. Toppa med tomaterna. Täck pajen med aluminiumfolie och sätt i nedre delen av ugnen. Sänk ugnstemperaturen till 200 grader och grädda pajen i 40 minuter. Ta bort foliet och grädda pajen i ytterligare cirka 20 minuter eller tills äggsmeten stelnat och pajen fått fin färg. Peppra och garnera med färska örter inför serveringen.