Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Stockholmskakor är som syltkakor med extra fin garnering av hackad mandel eller pärlsocker.
Rör samman smör och socker. Tillsätt äggula, vaniljsocker och vetemjöl. Arbeta snabbt ihop till en deg. Forma degen till två rullar, cirka 2 1⁄2 cm i diameter. Rulla dem i hackad sötmandel eller pärlsocker. Låt degen vila inplastad i kylskåp i 30 minuter.
Sätt ugnen på 175 grader. Skär rullarna i 1 centimeter tjocka skivor. Lägg dem på bakplåtspapper. Gör en fördjupning i mitten av kakorna med ett finger. Fyll hålen med hallonsylt.
Grädda dem i mitten av ugnen i 12–14 minuter. Låt kakorna svalna på galler.
Recept från Mitt kök