Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Stockholmskakor

Stockholmskakor är som syltkakor med extra fin garnering av hackad mandel eller pärlsocker.

StockholmskakorStockholmskakorStockholmskakor
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 150 gsmör- rumsvarmt
  • 0,75 dlsocker
  • 1äggula
  • 2 tskvaniljsocker
  • 3,5 dlvetemjöl
  • sötmandel- hackad eller pärlsocker

Till fyllning

  • hallonsylt

Gör så här

  1. Rör samman smör och socker. Tillsätt äggula, vaniljsocker och vetemjöl. Arbeta snabbt ihop till en deg. Forma degen till två rullar, cirka 2 1⁄2 cm i diameter. Rulla dem i hackad sötmandel eller pärlsocker. Låt degen vila inplastad i kylskåp i 30 minuter.

  2. Sätt ugnen på 175 grader. Skär rullarna i 1 centimeter tjocka skivor. Lägg dem på bakplåtspapper. Gör en fördjupning i mitten av kakorna med ett finger. Fyll hålen med hallonsylt.

  3. Grädda dem i mitten av ugnen i 12–14 minuter. Låt kakorna svalna på galler.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök