Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på katalaner. Möra formar med mandelfyllning smaksatt med rivet citronskal. Använd engångsformar i aluminium.
Skär smör i tärningar och blanda samman med mjöl, majsstärkelse, vaniljsocker och florsocker. Låt degen vila kallt minst 1 timme.
Sätt ugnen på 175°. Smörj och mjöla aluminiumformarna.
Fyllning: Rosta mandeln i torr stekpanna under omrörning 2-3 min. Grovhacka den. Riv mandelmassan grovt. Blanda mandel och mandelmassa med smör och citronskal.
Spara ca 1/4 av degen till stjärndekoren. Dela resterande deg i 12-14 bitar, tryck ut i formar. Fördela fyllningen i formarna och platta till.
Kavla ut degen till stjärnorna ca 2 mm tjock på väl mjölad arbetsbänk. Ta ut stjärnor med pepparkaksmått och lägg en stjärna på varje kaka.
Grädda kakorna mitt i ugnen ca 20 min. Ta kakorna ur formarna när de svalnat. Pudra över florsocker. Ska kakorna frysas pudras florsockret över vid servering.