Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Stir fry med marinerad fläskfilé och cashewnötter

Recept på stir fry med marinerad fläskfilé och cashewnötter. En kryddig och het rätt där fläskfilé marineras, steks och serveras tillsammans med cashewnötter, grönsaker och en stir fry-sås med mycket smak av umami. 

Stir fry med marinerad fläskfilé och cashewnötter
Stir fry med marinerad fläskfilé och cashewnötter
Stir fry med marinerad fläskfilé och cashewnötter
Stir fry med marinerad fläskfilé. Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 500 gfläskfilé
  • 2 mskjapansk soja
  • 1 mskgochujang pasta
  • 2 tskasiatisk fisksås
  • 1 mskrårörsocker
  • 1 tskfive spices (kinesisk krydda)- eller stötta fänkålsfrön
  • 2paprikor- gärna gul och röd
  • 1rödlök
  • 1morot
  • 1röd chili- t ex spansk peppar
  • 3 cmingefära- skalad
  • 1 dlcashewnötter
  • 2 mskrapsolja- + 2 msk
  • 1 msksesamolja
  • 2vitlöksklyftor
  • 150 gsockerärter
  • 65 gpak choi- (baby) eller eller babyspenat
  • 1 dlostronsås
  • 2 tsksesamfrö

Tillbehör

  • mungbönsnudlar- eller koreanska sötpotatisnudlar

Gör så här

  1. Putsa och skär fläskfilén i skivor. Blanda en marinad av soja, gochujang, fisksås, socker och five spice-krydda. Lägg köttet i marinaden och marinera ca 20 min.  

  2. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Skala och skär löken i bitar. Skala och strimla moroten. Kärna ur och skiva chilin. Skala och riv ingefäran fint.

  3. Rosta cashewnötterna i en torr stekpanna. Ta upp och lägg dem åt sidan.

  4. Stek köttet i 2 msk olja tills det fått fin färg och är genomstekt 2-3 min på varje sida. Ta upp köttet och håll det varmt under aluminiumfolie eller i ugn.

  5. Hetta upp 2 msk rapsolja och sesamolja i stekpannan. Lägg ner ingefäran. Skala och pressa i vitlöken. Tillsätt grönsaker och chili, vänta med pak choi. Stek under omrörning på hög värme ca 5 min. Häll på ostronsås och stek på lägre värme 2–3 min.

  6. Blanda ner pak choi, kött och cashewnötter i pannan. Strö över sesamfrön. Servera genast med nudlar.

Vad tyckte du om receptet?

KÖKSTIPSET: Five spice är en krydda som används mycket i de kinesiska köken. Kryddblandningen har tydlig smak av fänkål och passar särskilt bra till fläsk. Five spice och gochujang chilipasta finns i Risbergs sortiment.

Stir fry med kyckling hittar du här:

Läs också: