Allt om Mat / Recept / Stir fry med marinerad fläskfilé och cashewnötter
Stir fry med marinerad fläskfilé och cashewnötter
4 personer
30 minuter
(Betyg: 3,8 · 37 röster)
Recept på stir fry med marinerad fläskfilé och cashewnötter. En kryddig och het rätt där fläskfilé marineras, steks och serveras tillsammans med cashewnötter, grönsaker och en stir fry-sås med mycket smak av umami.
När du ändrar antalet portioner så kan tillagningstiden ändras. Den är beräknad efter grundreceptet.
Det är bara måtten till vänster, före ingrediensen, som räknas om. Inte det som kan stå i parentesen efter.
500 gfläskfilé
2 mskjapansk soja
1 mskgochujang pasta
2 tskasiatisk fisksås
1 mskrårörsocker
1 tskfive spices (kinesisk krydda)- eller stötta fänkålsfrön
2paprikor- gärna gul och röd
1rödlök
1morot
1röd chili- t ex spansk peppar
3 cmingefära- skalad
1 dlcashewnötter
2 mskrapsolja- + 2 msk
1 msksesamolja
2vitlöksklyftor
150 gsockerärter
65 gpak choi- (baby) eller eller babyspenat
1 dlostronsås
2 tsksesamfrö
Tillbehör
mungbönsnudlar- eller koreanska sötpotatisnudlar
Gör så här
Putsa och skär fläskfilén i skivor. Blanda en marinad av soja, gochujang, fisksås, socker och five spice-krydda. Lägg köttet i marinaden och marinera ca 20 min.
Kärna ur och skär paprikan i bitar. Skala och skär löken i bitar. Skala och strimla moroten. Kärna ur och skiva chilin. Skala och riv ingefäran fint.
Rosta cashewnötterna i en torr stekpanna. Ta upp och lägg dem åt sidan.
Stek köttet i 2 msk olja tills det fått fin färg och är genomstekt 2-3 min på varje sida. Ta upp köttet och håll det varmt under aluminiumfolie eller i ugn.
Hetta upp 2 msk rapsolja och sesamolja i stekpannan. Lägg ner ingefäran. Skala och pressa i vitlöken. Tillsätt grönsaker och chili, vänta med pak choi. Stek under omrörning på hög värme ca 5 min. Häll på ostronsås och stek på lägre värme 2–3 min.
Blanda ner pak choi, kött och cashewnötter i pannan. Strö över sesamfrön. Servera genast med nudlar.
Vad tyckte du om receptet?
(Betyg: 3,8 · 37 röster)
KÖKSTIPSET: Five spice är en krydda som används mycket i de kinesiska köken. Kryddblandningen har tydlig smak av fänkål och passar särskilt bra till fläsk. Five spice och gochujang chilipasta finns i Risbergs sortiment.