Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Stir fry med kyckling har inspiration från Asien. Den korta tillagningen gör att gurkan behåller sin spänst.
Skär kycklingen i stora tärningar. Blanda med de båda sojasorterna och vinäger. Rör i potatismjöl. Låt blandningen stå i kylen ca 30 min.
Halvera gurkan på längden och skrapa ut kärnorna med en liten sked. Skär gurkan i 1/2 cm tjocka skivor på snedden. Skala och skär vitlöksklyftorna i tunna skivor. Kärna ur och strimla chilin. Ansa och strimla salladslöken.
Sås: Blanda alla ingredienser.
Fyll en gryta med olja så att den når 3 cm på kanten. Hetta upp oljan till 175°. Fritera gurkan i omgångar, 10–15 sekunder. Lyft upp med hålslev, låt rinna av på hushållspapper. Fritera kycklingen i omgångar, ca 2 min tills den är genomstekt. Lyft upp med hålslev, låt rinna av på hushållspapper.
Stek vitlök, salladslök och chili i olja ca 1 minut. Rör ner såsen och låt koka upp. Tillsätt kyckling och gurka och låt allt bli varmt.
Garnera med sesamfrön, chili och salladslök. Servera direkt med ris eller nudlar och gurkkimchi.