Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Stir fry med kyckling

Stir fry med kyckling har inspiration från Asien. Den korta tillagningen gör att gurkan behåller sin spänst.

Stir fry med kyckling
Stir fry med kyckling
Stir fry med kyckling
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 400 gkycklinglårfilé
  • 1 msksoja- japansk
  • 1 msksoja- kinesisk
  • 1 mskrisvinäger
  • 3 mskpotatismjöl
  • 1gurka
  • 3vitlöksklyftor
  • 1röd chili- t ex spansk peppar
  • 3salladslökar
  • 2 mskrapsolja

Sås

  • 0,5 dlhoisinsås
  • 2 msksoja- japansk
  • 1 mskrisvinäger
  • 0,5 mskströsocker
  • 1 tsksesamolja

Fritering

  • 1 ljordnötsolja- eller rapsolja

Garnering

  • sesamfrön- rostade
  • chili- strimlad
  • salladslök- strimlad

Tillbehör

  • ris- eller nudlar
  • gurkkimchi- se recept

Gör så här

  1. Skär kycklingen i stora tärningar. Blanda med de båda sojasorterna och vinäger. Rör i potatismjöl. Låt blandningen stå i kylen ca 30 min.

  2. Halvera gurkan på längden och skrapa ut kärnorna med en liten sked. Skär gurkan i 1/2 cm tjocka skivor på snedden. Skala och skär vitlöksklyftorna i tunna skivor. Kärna ur och strimla chilin. Ansa och strimla salladslöken.

  3. Sås: Blanda alla ingredienser.

  4. Fyll en gryta med olja så att den når 3 cm på kanten. Hetta upp oljan till 175°. Fritera gurkan i omgångar, 10–15 sekunder. Lyft upp med hålslev, låt rinna av på hushållspapper.  Fritera kycklingen i omgångar, ca 2 min tills den är genomstekt. Lyft upp med hålslev, låt rinna av på hushållspapper.

  5. Stek vitlök, salladslök och chili i olja ca 1 minut. Rör ner såsen och låt koka upp. Tillsätt kyckling och gurka och låt allt bli varmt.

  6. Garnera med sesamfrön, chili och salladslök. Servera direkt med ris eller nudlar och gurkkimchi.

Vad tyckte du om receptet?