Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Stir fry med kyckling, broccoli, sparris och nudlar

Recept på stir fry med kyckling och nudlar. En enkel och snabblagad stir fry, perfekt rätt mitt i veckan. Vill du göra rätten vegetarisk kan du använda oumph i stället.

Stir fry med kyckling, broccoli, sparris och nudlar
Stir fry med kyckling, broccoli, sparris och nudlar
Stir fry med kyckling, broccoli, sparris och nudlar
Stir fry med kyckling och nudlar Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 550 gkyckling- i strimlor, t ex minutstrimlor
  • 3vitlöksklyftor
  • 250 gbroccoli
  • 250 ggrön sparris
  • 2lime
  • 250 grisnudlar- platta
  • 2ägg
  • 2 mskjapansk soja
  • rapsolja
  • salt
  • nymald svartpeppar

Tillbehör

  • japansk soja

Gör så här

  1. Skala och finhacka vitlöken. Skär broccolin i små buketter. Ansa och skär sparrisen i bitar. Pressa ur 2 msk saft från limen. Skär resterande lime i klyftor.

  2. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Häll av och kyl ner i kallt vatten.

  3. Bryn kycklingen i 2 msk olja i en het stekpanna i ca 3 min. Tillsätt vitlöken och broccolin efter halva tiden. Krydda med 0,5 tsk salt och 2 krm peppar. Tillsätt sparrisen och låt den steka med i ytterligare ca 2 min. Ta upp och lägg allt på ett fat.

  4. Vispa upp äggen. Häll äggsmeten i stekpannan med 2 msk olja. Rör runt hastigt så att de blir till ett smul. Blanda i nudlarna och vänd ner kycklingfräs, soja och limesaft.

  5. Servera stir fryn med limeklyftor och extra soja.

Vad tyckte du om receptet?