Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Buljongen blir ljuvligt god när köttet får koka med örter och vitt vin.
Stek köttet runt om i smöret och oljan. Salta och peppra köttet. Lägg köttet i en stor gryta.
skala löken och rotsellerin och skär i bitar. Skär selleristjälken i bitar. Fräs grönsakerna och lägg i grytan. Tillsätt vitlök, salvia och timjan. Häll på vinet och buljongen. koka upp och låt sjuda under lock i cirka 1 1⁄2 timme. Vänd köttet ett par gånger under tiden.
Lyft upp köttet, sila av buljongen och spar grönsakerna. Skumma av det översta fettet på buljongen. Häll tillbaka buljongen i kastrullen och koka ihop tills en tredjedel återstår. Häll lite buljong över köttet, häll upp resten i en såskanna och servera vid sidan av.
Surkål: Fräs fläsket eller baconen och tillsätt surkål och vitt vin. Låt allt bli genomvarmt. Smaka av med socker.
Servera köttet med skyn, surkålen, de sparade grönsakerna, dijonsenap och kokt potatis.
Recept från Mitt kök