Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Julens pepparkakskrydda passar alldeles utmärkt ihop med en smakrik stiltonost. Likaså den annorlunda ”chutneyn” som görs på fikon i cognacslag. Perfekt till glöggminglet!
Börja med chutneyn: Skär bort skaften på fikonen. Mixa fikon, cognacslag, ingefära och citron till en kräm. Förvara i kylen.
Skär sockerkakan i tjocka skivor, och därefter i kuber.
Smält smöret i en teflonpanna tillsammans med pepparkakskryddan. Rör om så att allt blandas. Lägg i sockerkaksbitarna och stek dem frasiga runtom. Låt kallna.
Lägg en bit ost på varje sockerkaka. Toppa med chutney och en fikonklyfta.
Recept från Mitt kök