Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Stiltonsnittar med fikonchutney

Julens pepparkakskrydda passar alldeles utmärkt ihop med en smakrik stiltonost. Likaså den annorlunda ”chutneyn” som görs på fikon i cognacslag. Perfekt till glöggminglet!

Stiltonsnittar med fikonchutney
Stiltonsnittar med fikonchutney
Stiltonsnittar med fikonchutney
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 1sockerkaka- färdigköpt, 350 g
  • 50 gsmör- ca
  • 2 tskpepparkakskrydda
  • 250 gstiltonost- ca
  • 4fikon- färska

Chutney

  • 100 gfikon- i cognacslag, avrunnen vikt
  • 0,5 mskcognac-
  • 10 gsyltad ingefära
  • 1 tskcitron- pressad

Gör så här

  1. Börja med chutneyn: Skär bort skaften på fikonen. Mixa fikon, cognacslag, ingefära och citron till en kräm. Förvara i kylen.

  2. Skär sockerkakan i tjocka skivor, och därefter i kuber.

  3. Smält smöret i en teflonpanna tillsammans med pepparkakskryddan. Rör om så att allt blandas. Lägg i sockerkaksbitarna och stek dem frasiga runtom. Låt kallna.

  4. Lägg en bit ost på varje sockerkaka. Toppa med chutney och en fikonklyfta.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök