Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sticky Wings – amerikanska kycklingvingar

Recept på Sticky Wings (amerikanska kycklingvingar). Gör en söt och kryddig marinad och marinera vingarna några timmar. Låt marinaden vara med när vingarna steks i ugn. Klassisk amerikansk mat som äts med fingrarna.

Sticky Wings – amerikanska kycklingvingar
Sticky Wings – amerikanska kycklingvingar
Sticky Wings – amerikanska kycklingvingar
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1 kgkycklingvingar

Marinad

  • 2schalottenlökar
  • 3vitlöksklyftor
  • 1 mskfänkålsfrön
  • 2 mskrapsolja
  • 1 tskpaprikapulver- Jamaican Jerk
  • 0,5 mskkryddmix
  • 1 tskörtsalt- eller sellerisalt
  • 3 mskrödvinsvinäger
  • 3 mskworcestershiresås
  • 3 msksrirachasås
  • 2 mskhonung- flytande
  • 2 msksoja- japansk

Blue cheese-dipp

  • 140 ggräddädelost
  • 2 dlgräddfil
  • 2 mskmajonnäs
  • 0,5 mskworcestershiresås
  • gräslök- finklippt eller salladslök

Tillbehör

  • stjälkselleri

Gör så här

  1. Marinad: Skala och finhacka lök och vitlök. Stöt fänkålsfröna i en mortel. Fräs lök, vitlök och fänkålsfrön i olja på något över medelvärme ca 1 minut. Tillsätt paprikapulver, jerkkrydda och örtsalt och fräs ytterligare ca 2 min. 

  2. Blanda i vinäger, worcestersås, srirachasås, honung och soja och låt sjuda ca 5 min på låg värme. Låt marinaden kallna. 

  3. Skär kycklingvingarna i lederna så att de blir mindre bitar. Lägg dem i en skål och blanda med -marinaden. Marinera i kylen ca 3 timmar, gärna längre. Blanda om några gånger under tiden.

  4. Dipp: Finfördela osten i en skål och mixa med gräddfilen. Rör nermajonnäs och worcestersås. Ställ såsen i kylen fram till servering. 

  5. Sätt ugnen på 200°. Ta upp kycklingbitarna ur marinaden och lägg dem i en långpanna med bakplåtspapper. Ringla över cirka hälften av marinaden och tillaga mitt i ugnen ca 30 min. Öka ugnsvärmen till 250°. Ta ut kycklingen och vänd bitarna. Ringla över resten av marinaden och ställ tillbaka i ugnen ca 15 min. Vänd vingarna efter halva tiden så att de får fin färg runt om och är genomstekta. 

  6. Servera vingarna med blue cheese-dipp, finstrimlad gräslök eller salladslök och selleristavar.

Vad tyckte du om receptet?