Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sticky toffee pudding

Klassisk engelsk julpudding som är underbart god! Grädda mitt i ugnen i 20 minuter och vänd upp på tallrikar. Servera med hemlagad kolasås och gärna lättvispad grädde och vaniljglass.

Sticky toffee pudding
Sticky toffee pudding
Sticky toffee pudding
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 225 gdadlar- urkärnade
  • 2 dlvatten
  • 85 gsmör- mjukt
  • 2 dlmuscovadosocker- mörkt
  • 2ägg
  • 2 msksirap- ljus
  • 2 tskvaniljsocker
  • 3 dlvetemjöl
  • 1 tskbakpulver
  • 1 tskbikarbonat
  • 0,5 dlmjölk
  • 0,5 dlvispgrädde
  • smör- till formarna

Kolasås

  • 2 dlråsocker
  • 50 gsmör
  • 2,25 dlvispgrädde
  • 1 msksirap- ljus

Till garnering

  • lingon
  • lingonris

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Smörj kupolformade portionsformar.

  3. Hacka dadlarna och lägg dem i en skål. Koka upp vattnet och häll över dadlarna. Låt det stå och dra 20 minuter. Häll av vattnet. Mixa dadlarna med en mixerstav.

  4. Vispa ihop smör och muscovadosocker tills det är poröst. Vispa i ett ägg i taget och sirapen med en elvisp.

  5. Blanda torra ingredienser, sikta och vänd ner i äggsmeten växelvis med mjölk och grädde. Blanda i dadlarna.

  6. Lägg smeten i formarna och grädda mitt i ugnen i cirka 20 minuter.

  7. Kolasås: Blanda ihop och koka upp alla ingredienser till kolasåsen. Sjud ett par minuter.

  8. Servering: Vänd upp puddingarna på tallrikar, häll över kolasås och servera med lättvispad grädde och vaniljglass. Garnera med lingon och lingonris.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök