Se även:
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Härliga revbensspjäll smaksatta med en god kryddblandning, rökig sås och söt äppeljuice. Servera med en krämig coleslaw gjord på rödkål och nyfriterade pommes frites.
Texas classic rub: Blanda alla ingredienser till rubben.
Revbensspjäll: Gnid in revbensspjällen i cirka 3–4 matskedar av rubben. Låt ligga i kylen i 3 timmar.
Lägg på rökspån när värmen är cirka 120 grader. Lägg spånen bredvid glöden eller i en aluminiumform om du har gasolgrill. Lägg på spjällen på indirekt grill med bensidan neråt. Lägg på locket, reglera värmen med spjället. Låt revbenen ligga på grillen i två timmar. Vänd på revbenen och grilla ytterligare en timme.
Lyft upp revbensspjällen, lägg dem på aluminiumfolie och stänk över äppeljuice. Slå ihop foliet till ett paket och lägg på grillen ytterligare 1 timme. Pensla sedan spjällen med BBQ-sås och lägg dem på direkt värme i cirka 10 minuter, vänd dem efter halva tiden.
Pensla ytterligare en gång och servera resten av BBQ-såsen vid sidan om.
Röd coleslaw: Strimla kålen fint eller hyvla på en mandolin. Skär äpplet i små tärningar. Hacka löken fint. Blanda ihop alla ingredienser.
Pommes frites: Tvätta och torka potatisarna. Skär dem i strimlor, cirka ½–1 centimeter tjocka.
Värm oljan till cirka 170 grader. Fritera lite i taget av potatisen, lägg strimlorna på ett fat med hushållspapper så att de får rinna av. Strö över salt eller flingsalt.
Servering: Servera revbensspjällen med coleslaw, pommes frites och BBQ-sås.
Se även:
Recept från Mitt kök