Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Drömgod, kladdig fudgekaka som toppas med lite flingsalt. Fri från gluten och vitt socker. Servera gärna med lättvispad grädde eller sockerfri vaniljglass.
Fudgekaka: sätt ugnen på 175 grader.
Smöra och bröa en sockerkaksform som rymmer cirka 1 ½ liter.
Smält smöret i en kastrull, häll i mjölken och dra av kastrullen från plattan.
Vispa kokossockret och äggen pösigt.
Blanda ihop och sikta alla torra ingredienser.
Vispa ner vätskan och de torra ingredienserna växelvis i äggsmeten. Vispa till en slät smet och häll upp smeten i formen.
Grädda mitt i ugnen i cirka 45 minuter. Känn med en sticka att kakan är färdig i mitten. Ta ut kakan, låt den vila ett par minuter i formen och vänd upp den på ett fat. Låt kakan svalna under formen.
Toffeeglasyr: lägg honungen i en liten kastrull och koka till en ljusbrun karamell.
Häll på grädden och vaniljpulvret. Låt allt koka ihop ett par minuter. Ta av från värmen och vispa i smöret. Låt svalna något och glasera sedan kakan med glasyren.
Strö över flingsalt.
Recept från Mitt kök