Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Bullar som bakas i form blir saftiga och goda. Dessa är fyllda med en nötblandning och blir extra goda och snygga med en färskostsglasyr på toppen.
Smula ner jästen i en liten skål. Häll på mjölken och låt det stå en stund. Rör om så att jästen löser sig.
Rör smör och brun farin smidigt i en stor bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta snabbt ihop till en smidig deg. Låt den jäsa under bakduk i cirka 1 timme.
Fyllning: Vispa ihop smör, farinsocker och kanel. Hacka nötterna grovt.
Kavla ut degen till en platta, cirka 30 × 40 cm. Bred ut fyllningen, strö över nötterna och rulla ihop den från långsidan till en rulle. Lägg skarven nedåt och skär rullen i 4 cm breda skivor, det ska bli cirka 10 bullar.
Klä en form, cirka 25 × 25 cm, med bakplåtspapper och fördela bullarna med snittytan uppåt i formen. Låt dem jäsa under bakduk till dubbel storlek, i 45–60 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader.
Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda dem gyllenbruna i mitten av ugnen i cirka 20 minuter. Låt dem kallna i formen under bakduk.
Glasyr: Lägg färskost, sirap och florsocker i en skål. Tillsätt rivet limeskal och saft. Rör ihop och ringla det över de kalla bullarna.