Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sticky cinnamon and coffee French toast

Sticky cinnamon and coffee French toast passar också bra att serveras ljumma med vaniljglass eller lättvispad grädde till i stället för frosting.

Sticky cinnamon and coffee French toastSticky cinnamon and coffee French toastSticky cinnamon and coffee French toast
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 4 skivorsurdegsformbröd- stora
  • 2 msksmör

French toast-smet

  • 3ägg
  • 2 dlmjölk
  • 2 krmsalt

Kaffe- och kanelswirl

  • 0,5 dlströsocker
  • 0,5 dlvatten
  • 2 mskkaffe- riktigt starkt
  • 1,5 tskkanel- mald
  • 0,5 tskkardemumma- mald

Frosting

  • 0,5citron
  • 60 gsmör- rumsvarmt
  • 1,75 dlflorsocker
  • 150 gfärskost- naturell
  • 1 tskvaniljsocker

Garnering

  • 2 tskströsocker
  • 1 tskkanel- mald

Gör så här

  1. Smet: Vispa ihop ägg, mjölk och salt.

  2. Swirl: Blanda socker, vatten, kaffe, kanel och kardemumma i en kastrull. Låt koka upp och sedan sjuda 2–3 min. Låt svalna.

  3. Frosting: Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet. Vispa ihop smör och florsocker. Tillsätt färskost, citronskal och vaniljsocker.

  4. Ringla kaffeswirlen i ett fint spiralmönster på ena sidan av varje skiva.

  5. Doppa bröden hastigt i smeten. Stek bröden i smör i en stekpanna tills de blir gyllenbruna på båda sidor. Strö över socker och kanel. Servera med frosting.

Vad tyckte du om receptet?