Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Vit choklad och pistaschnötter sätter smak och färg på bullarna som bakas i en form. De blir extra goda med glasyr på toppen.
Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm det till 37 grader. Häll vätskan över jästen.
Tillsätt muscovadosocker, vaniljsocker, ägg, salt och det mesta av vetemjölet. Arbeta degen smidig. Låt den jäsa övertäckt i cirka 30 minuter.
Vispa smör, strösocker och vaniljsocker till fyllningen mjukt och fluffigt med elvisp.
Klä en form, cirka 25 × 40 cm, med bakplåtspapper. Stjälp upp degen på ett lätt mjölat bakbord. Knåda och kavla ut degen till en rektangel, cirka 30 × 50 cm.
Bred ut fyllningen på degen, strö över chokladknappar och hackade pistaschnötter och rulla ihop degen på längden. Skär rullen i 16 bitar som är cirka 3 cm breda. Lägg dem i formen med snittytan uppåt och låt dem jäsa under bakduk 1–1 ½ timme. Sätt ugnen på 225 grader.
Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda dem i mitten av ugnen i 18–20 minuter. Låt dem kallna i formen under bakduk.
Rör ihop ingredienserna till glasyren och ringla den över de kalla bullarna. Strö över pistaschnötter och låt det stelna. Bryt isär bullarna vid servering.