Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sticky buns med vit choklad och pistasch

Vit choklad och pistaschnötter sätter smak och färg på bullarna som bakas i en form. De blir extra goda med glasyr på toppen.

Sticky buns med vit choklad och pistaschSticky buns med vit choklad och pistaschSticky buns med vit choklad och pistasch
Foto: Åsa Swanberg

Ingredienser

  • 25 gjäst
  • 100 gsmör
  • 2 dlmjölk
  • 1 dlljust muscovadosocker
  • 2 tskvaniljsocker
  • 1ägg
  • 0,5 tsksalt
  • 7,5 dlvetemjöl

FYLLNING

  • 125 gsmör- rumsvarmt
  • 1,5 dlströsocker
  • 1 mskvaniljsocker
  • 150 gvita chokladknappar
  • 1,5 dlpistaschnötter- naturella, grovhackade

PENSLING

  • 1ägg

GLASYR

  • 2 dlflorsocker
  • 1,52 mskvatten
  • 1 tskvaniljsocker
  • 0,5 dlpistaschnötter- naturella, grovhackade

Gör så här

  1. Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm det till 37 grader. Häll vätskan över jästen.

  2. Tillsätt muscovadosocker, vaniljsocker, ägg, salt och det mesta av vetemjölet. Arbeta degen smidig. Låt den jäsa övertäckt i cirka 30 minuter.

  3. Vispa smör, strösocker och vaniljsocker till fyllningen mjukt och fluffigt med elvisp.

  4. Klä en form, cirka 25 × 40 cm, med bakplåtspapper. Stjälp upp degen på ett lätt mjölat bakbord. Knåda och kavla ut degen till en rektangel, cirka 30 × 50 cm.

  5. Bred ut fyllningen på degen, strö över chokladknappar och hackade pistaschnötter och rulla ihop degen på längden. Skär rullen i 16 bitar som är cirka 3 cm breda. Lägg dem i formen med snittytan uppåt och låt dem jäsa under bakduk 1–1 ½ timme. Sätt ugnen på 225 grader.

  6. Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda dem i mitten av ugnen i 18–20 minuter. Låt dem kallna i formen under bakduk.

  7. Rör ihop ingredienserna till glasyren och ringla den över de kalla bullarna. Strö över pistaschnötter och låt det stelna. Bryt isär bullarna vid servering.

Vad tyckte du om receptet?