Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Brytbullar på amerikanskt vis som blir härligt saftiga och kladdiga. Bullarna fylls med kanel, russin och jordnötssmör och toppas med kola.
Smula jästen i en bunke. Värm mjölk och grädde till 37°. Rör ut jästen i degvätskan. Tillsätt smöret, i klickar, socker, kardemumma, salt och ägg. Tillsätt lite mjöl i taget och arbeta kraftigt samman till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk i ca 1 tim.
Fyllning: Rör ihop smör, jordnötssmör, farinsocker och kanel. Grovhacka nötterna och blanda i nötter och russin i smeten.
Kavla ut degen till en stor, tunn platta. Bred på fyllningen. Rulla ihop den till en rulle. Skär rullen i 20 tjocka skivor. Lägg bullarna med snittytan uppåt i en smord långpanna, 30 x 40 cm. Låt jäsa under bakduk i ca 1 tim. Sätt ugnen på 200°.
Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över rårörsocker. Grädda bullarna mitt i ugnen tills de är genomgräddade och har fått fin färg i ca 30 min. Täck eventuellt med bakplåtspapper mot slutet av gräddningstiden om bullarna ser ut att bli för mörka. Låt bullarna svalna på galler.
Topping: Värm dulce de leche sakta tills den blir flytande. Grovhacka nötterna och blanda med flingsalt. Ringla dulce de leche över bullarna och strö på nötter.