Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Underbart goda bullar fyllda med hallon och tosca. Degen bör jäsa i kylskåp i några timmar eftersom den annars blir för kladdig att kavla.
Smula ner jästen i bunken till en köksassistent. Häll på mjölk och rör tills jästen lösts upp. Tillsätt resten av ingredienserna utom smöret och arbeta degen i maskin på låg hastighet i cirka 5 minuter. Öka hastigheten till medel och arbeta degen i ytterligare 5 minuter.
Klicka ner ⅓ av smöret och arbeta degen i ett par minuter. Tillsätt ytterligare ⅓ och arbeta i ett par minuter. Upprepa ännu en gång. Täck bunken med plastfolie och ställ kallt i minst 3 timmar, gärna längre.
Vispa ihop smör, strösocker och vaniljsocker till fyllningen. Smörj en rund springform, 23 cm i diameter.
Ta ut degen ur kylen och kavla den till en rektangel, cirka 30 × 40 cm. Bred ut fyllningen över degplattan. Ta ut hallonen ur frysen och blanda dem med potatismjöl, strö sedan hallonen över degplattan. Rulla ihop degen från långsidan och skär rullen i 4 cm breda skivor. Fördela dem i formen. Täck dem med bakduk och låt dem jäsa i 1 timme. Sätt ugnen på 225 grader.
Värm upp alla ingredienser till toscasmeten i en kastrull under omrörning. Ta den från värmen innan det börjar koka. Låt smeten svalna något och klicka sedan ut den över bullarna i formen. Grädda dem i mitten av ugnen i 25–30 minuter. Låt bullarna svalna i formen.