Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sticky brioche buns med hallon och tosca

Underbart goda bullar fyllda med hallon och tosca. Degen bör jäsa i kylskåp i några timmar eftersom den annars blir för kladdig att kavla.

Sticky brioche buns med hallon och toscaSticky brioche buns med hallon och toscaSticky brioche buns med hallon och tosca
Foto: Åsa Swanberg

DEG

  • 25 gjäst
  • 1 dlmjölk
  • 2ägg
  • 5,5 dlvetemjöl special
  • 0,6 dlströsocker
  • 0,5 tsksalt
  • 110 gsmör- rumsvarmt

FYLLNING

  • 75 gsmör- rumsvarmt
  • 0,75 dlströsocker
  • 1 mskvaniljsocker
  • 100 ghallon- frysta
  • 1 mskpotatismjöl

TOSCA

  • 50 gsmör
  • 1 dlströsocker
  • 1 mskvetemjöl
  • 1 mskmjölk
  • 50 gmandelspån

Gör så här

  1. Smula ner jästen i bunken till en köksassistent. Häll på mjölk och rör tills jästen lösts upp. Tillsätt resten av ingredienserna utom smöret och arbeta degen i maskin på låg hastighet i cirka 5 minuter. Öka hastigheten till medel och arbeta degen i ytterligare 5 minuter.

  2. Klicka ner ⅓ av smöret och arbeta degen i ett par minuter. Tillsätt ytterligare ⅓ och arbeta i ett par minuter. Upprepa ännu en gång. Täck bunken med plastfolie och ställ kallt i minst 3 timmar, gärna längre.

  3. Vispa ihop smör, strösocker och vaniljsocker till fyllningen. Smörj en rund springform, 23 cm i diameter.

  4. Ta ut degen ur kylen och kavla den till en rektangel, cirka 30 × 40 cm. Bred ut fyllningen över degplattan. Ta ut hallonen ur frysen och blanda dem med potatismjöl, strö sedan hallonen över degplattan. Rulla ihop degen från långsidan och skär rullen i 4 cm breda skivor. Fördela dem i formen. Täck dem med bakduk och låt dem jäsa i 1 timme. Sätt ugnen på 225 grader.

  5. Värm upp alla ingredienser till toscasmeten i en kastrull under omrörning. Ta den från värmen innan det börjar koka. Låt smeten svalna något och klicka sedan ut den över bullarna i formen. Grädda dem i mitten av ugnen i 25–30 minuter. Låt bullarna svalna i formen.

Vad tyckte du om receptet?